fbpx

#6 Hiiumaa Saunabuss ehk tutvustame seekordsel SaunafESTil osalevaid saunasid

Käina valla Männamaa küla mehed ostsid Võsult vana autobussi 2004.aastal ja hakkasid sellega kodu poole sõitma. “15 kilomeetrit saime sõita, kui mootor hunnikusse jooksis,” rääkis Tiit Uusõue. “Ega jäänudki muud üle, kui kutsuda sõber rekkaga järele ja nõnda nööriga selle sabas vedasimegi teise Hiiumaale.” Vähem kui aasta pärast sai juba saunaks ümberehitatud bussis esimest leili võtta.

Saunabuss pesitseb Hiiumaal Männamaa külas, kus toimub ka igal aastal augustikuus saunabussi pidu. Saunabussi rahvas on tore ja lõbus seltskond, kellel meeldib koos saunas käia. Samuti meeldib neile ka koos Eestimaad avastada. Nad on käinud Kihnu merepäevadel, Vormsi saarel, Peipsi ääres. 2012. aastal võitis Hiiumaa Saunabuss liikuvate saunade mõõduvõtmisel “Saunakarikas 2012” tiitli, kus neid valiti parimaks mobiilseks saunaks. Võistlused toimusid Aartika puhkekeskuses, Lääne-Virumaal.

Juba 22.oktoobril saab Hiiumaa Saunabussi leili ise Varnja SaunafESTil järgi proovida ning hinnata, kas legendid hiidlaste leilikuumusest vastavad tõele. Hiidlased tuevad kohale nii oma saunabussi kui saunaklubi täiskoosseisuga.

Fotod: Hiiumaa Saunabuss