fbpx

Ülevaade Varnja kalalaat 2018 üritusest

28.aprillil toimus Varnjas juba neljandat korda Varnja kalalaat, mille ürituse korraldajad ühendasid sel aastal avatud kalasadamate päevaga Varnja sadamas. Nii moodustus mõnus tervik Varnja palvelast Varnja sadamani. Nii Varnja seltsimaja ümbruses ja külaplatsil kui ka Varnja sadamas toimus külastajaile põnevaid etteasteid päevaprogrammi raames:

Varnja kalalaadal esines ansambel PARVEPOISID.

Varnja avatud kalasadamate päeva raames esines lastele kloun UMMI ning sadamaterritooriumil toimusid õpitoad sadamatöö, kalavõrkude lappamise ja kala võrgust välja võtmise kohta. Samuti sai teha laevasõite Dioraga Peipsi järvel.

Varnja kalalaadale registreerus üle 130 kaupleja, mis on rekord kalalaada senises praktikas. Võrdluseks 2017.a, kui registreerus 98 kauplejat, kellest kohale tulid u 60. Tänavu saabus kohale aga isegi rohkem kauplejaid, kui registreerunud oli, ligi 20 kauplejat saabus ilma ette registreerimiseta ja kuna laadaala oli väga piiratud, oli hommikune äratav kiirnuputamisülesanne, kuidas kõik soovijad platsile ära mahutada. Kokku oli tänavu laadal kohal 145 kauplejat.

Maaeluministeeriumi andmetel külastas Varnja kalalaata ja avatud kalasadamate päeva üle 4000 inimese. Meist populaarsem oli vaid Pärnu sadam. Oleme äärmiselt uhked tehtud töö üle ja järgmisel aastal veelgi uhkemalt ja paremini saab toimuma juba viiendat korda Varnja kalalaat.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga