fbpx

2020 aasta kokkuvõte

Täiesti uskumatu, milliseks võib üks aasta muutuda ja kui palju muuta maailma ja ühiskonda. Mikroettevõtjana oli see üks paras pähkel, mida pureda!

Aasta algus oli veel paljulubav, kus muudkui ootasime, et läänetuuled pöörduksid ning idast meile külma ja pakast tuleks. Aga ei, tuultel olid omad plaanid ning jäätunud Peipsi järve me 2020 aastal ei näinudki! Olen alati perenaisena külastajategruppe vastu võttes saanud nentida, et meil siin Peipsi ääres on turismis kaks kõrghooaega – talv ja suvi! Et oleme õnnega koos. Tänavune talv lõi ninanipsu.

“Pole midagi! Teeme siis kevadel ja suvel usinamalt tööd,” mõtlesime.

Kevade ja õppereiside asemel saabus koroonaviirus. Ja kõik pandi lukku, esimesena turismisektor. Oli keeruline, ent mitte lootusetu aeg. Meelt me ei heitnud ning imeliste aprilliilmadega veetsime aega värskes õhus. Meil on see luksus! Meie Peipsi järve äärsed paadimajad hakkasid vaikselt ilmet võtma, sest sai neid korduvalt ja korduvalt krunditud, värvitud, vuugitud ja viimistletud. Sotsiaalmeedia abil viisime läbi nimekonkursi ning juunikuus oli rõõm avada külalistele paadimajad nimedega Mesipesa ja Mesisviit!

Mesisviit imelise Peipsi vaatega!

Suvi oli meil õnneks töine! Kui maailm on lukus, siis eestlased avastasid hoolega kodumaad ja see oli väga toredate kohtumiste aeg!

Suve lõpuks täitus üks unistus! Juba pikki aastaid on perenaine soovinud teemaja, kus külalistega samovari ääres juttu puhuda. MTÜ Peipsi Tulevik tegemiste käigus selle lõpuks ka 29.augustil avasime, et astuda kogukonnale sammukesi lähemale ja pakkuda kohta õpitubade läbi viimiseks.

Peremehe üks unistusi täitus suvel samamoodi. Juba eelmisel sügisel Eestisse toimetatud vana kalurilaev sai Tartus paadimeistri käe all uue elu ja hingamise ning jõudis lõpuks Peipsi äärde. Nimeks sai talle MESIROOS.

Vaikselt sai Mesiroosile toolid sisse meisterdatud ja tentide jaoks toestused pandud. Nokitsemine veel jätkub, aga vähemalt on üks tore laevuke päris meie oma.

Sügise möödudes läks kõik siin Peipsi ääres jälle vaiksemaks ja vaiksemaks. Viirusepärdik uitab ringi ja hoiab inimesi kodudes. Pea kõik jõuluüritused on tühistatud nii meil kui teistel meie saatusekaaslastel. Egas midagi, pead ei saa norgu lasta, seega meie mõtted keerlevad ikka selle ümber, mida ja kuidas edasi. Nagu peremees armastab öelda: magajale jagub und ja tegijale tööd. Nii oleme muudkui toimetanud:

  • Samovarimaja sai väga vajalikud vihmaveerennid ning vundamendiplekid. Loodetud fassaadi värvimistööd jäid liiga hilja peale, seega novembris neid enam mõtet polnud teha ja lükkusid kevadesse.
  • Kaua mõeldud ja oodatud Mesi tare terrassikatus sai valmis, küll on veel siit-sealt värvimist, aga ega talviste ilmadega seda teha ikka saa.

Natuke saime kaamerasse ka naeratada:

  • Jaanipäeva järel käis külas “Žiguliga Isamaal” võttemeeskond ning ootame juba isegi, et tulemust telerist vaadata. Uuel aastal on põhjust teleri ette end sättida.
  • “Maahommik” uuris ja vaatles, kuidas meie pere ning külarahvas jõuludeks valmistuvad. Seda saab näha juba 26.detsembril.
  • “Ringvaade” uuris kevadel meie samovare ja tegi Samovarimaja valmimisest armsa loo.
  • Terevisioon kutsus perenaise eetrisse 2020.aasta koroonakevadest rääkima.
  • Postimees ja MaaElu külastasid meid mitmeid kordi, sest kui ikka põnevaid asju teeme siin, siis tuleb nendest ka aru anda.
  • Maakodu ajakiri tegi loos puhvetkappidest ja perenaise mummulised nõud said looks räägitud.

Kuku raadio ja RingFM tundsid huvi, kuidas meil keerulisel ajal läheb.

Mõned vahvad projektid said töösse veel või ootavad toimetama hakkamist. Neid vilju saab loodetavasti 2021.a näha.

Mis aga ära jäid? Pea KÕIK üritused:

  • Kolkja Kelk koos talveprääznikuga.
  • Kalaküla
  • Varnja Kalalaat ja üle-eestiline avatud kalasadamate päev
  • Tagadi laat nii kevadel kui sügisel
  • Peipsi Toidu pidu

ÜRITUSTEST toimus:

Aasta algul toimus väga vägev Sibulatee saunafEST! Suured tänud veelkod saunadele, nende peremeestele, auhinnafondi sponsoritele ning külla tulnud saunasõpradele!

Peipsi Toidu Tänav ja Sibulatee puhvetite päev olid ainsad meie tänavused toiduga seotud suurüritused. Külalisi oli murdu ja õnneks ühtegi viirusejuhtumit nendega ei kaasnenud.

Rõõmu jagus ka aasta lõppu:

  • Tartumaa Hea Tegu konkursil “Projektivaba tegu 2020” kategoorias valiti Samovarimaja võitjaks!
  • Peipsimaa Turism /visitpeipsi.com tunnustasid nii Samovarimaja kui ka Mesi tare kodumaja panuse eest Peipsimaa turismipiirkonna arendamisel ja tutvustamisel 2020.aastal.

Armsad Mesi tare sõbrad, toetajad, fännid ja külalised! Aitäh, et te olemas olete! Olge terved!

Mesi tare pererahvas soovib Teile kaunist jõuluaega!

Mesi tare pere jõulunurk

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga