fbpx

Sääsepüüdmise Eesti meister selgunud!

17.juunil pidasime Mesi tare kodumajas Varnjas maha võimsad lahingud sääskedega, et välja selgitada Eesti meister ning parim kaheliikmeline meeskond.

Osalejaid kogunes 23 ja teist samapalju erinevate meediaväljaannete esindajaid. Ja nagu kiuste, oli tegemist imeilusa palava ja ilmselt selle suve ainsa tõelise suveilmaga. Mesi tare hoovil oli palju rahvast, aga ei ühtegi sääske.

Bioloog Kristjan Piirimäe tutvustas Eesti esimest sääsekaarti ning vastas sääski puudutavatele küsimustele. Publiku seast leitud vabatahtliku abil võimeldi end soojaks ja samal ajal korraldusmeeskond märkis Peipsi järve kanalite ääres maha uued võistlusplatsid. Veidi vilus puude varjus sääsed peidus olidki.

Ja siis läks võistlus lahti. Igast eelvoorust sai edasi 3 paremat sääsepüüdjat, toimus ka ekstreemvoor ujumisriietes ning siis superfinaal.

Superfinaalis selgus Eesti meister sääsepüüdmises 2017: Maero Pukk, kes 15 minuti jooksul tabas 18 sääske.

Viimasena toimus meeskondlik võistlus, kus asusid võistlustulle kahe-liikmelised meeskonnad. Parimaks meeskonnaks krooniti Kevin Saare ja Kristo Karl Aedma, kes tõid kohtunike ette lausa 104 sääske! Nende võidu tagas hästi valitud võistlusplats ja hea silm ja tabav käsi.

Võistlust toetas OFF ning auhinnafondis oli kingitusi Kapteni Keldrilt Luunjas, Alatskivi mõisamaitsetelt ning peaauhind meeskondliku vooru võitjatele oli Mesi tare kodumaja poolt ööbimine saunapaadis.

Üritus sai ka rohkelt kajastust meedias:

Tartu Postimehes: Peipsi järve ääres leiab aset verepulm

Õhtulehes: Eesti parim sääsepüüdja selgunud! Võidu tõi taktika “näe välja nagu sääsk!”

Tartu Postimehes: Peipsi ääres astusid võistlustulle pariad sääsepüüdjad

Delfis: Varnjas toimusid Eesti meistrivõistlused sääsepüüdmises

estonianwithabackpack blogis: Nii hull!

ETV+s: Бой кровопийцам! На берегу Чудского озера состоялся чемпионат Эстонии по ловле комаров 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga