fbpx

SaunafEST ja juhtumisi saunas

Mesi tare kodumaja eestvedamisel toimus juba neljas SaunafEST Varnja külas. Seekord said saunasõbrad külastada 7 erinevat sauna, millede seas oli juba tuttavaks saanud lemmikuid kui ka uusi põnevaid saunasid.

Mesi tare suured tänud meie koostööpartneritele, kes Varnja saunafESTiga liitusid:

Voronja galeriisaun Ly Lestbergi spetsiaalise saunanäitusega, Pjotri  vene hingega köetud saun ning Kümblustünni rent Ladina-Eestis! Kõik olid kihvtid ja leidsid palju külastamist. Mesi tare kodumaja saunadest oli seekordsel saunafESTil põnevaimad ikka suitsusaun ning meie uusim saunapere liige saunapaat.

Varnja neljas #saunafEST lõppes kärtsu, mürtsu ja uhke valgusshowga, DJ-puldis emake loodus ise. Nelja saunafESTi ürituse jooksul on meil kogunenud mitmeid vahvaid saunalugusid, ongi tore need siiagi nüüd kirja panna.

Üks kord saunafESTil juhtus nii, et saunafestilised saabusid saunatama ja maldamata ära oodata peremehe märguannet suitsusauna valmis saamise kohta, läksid iseseisvalt veel küllaltki suitsusesse sauna. Said sealt veidi läkastada ja nentisid tagasi õuele saabudes, et nende esimene suitsusauna kogemus ja kohutavaim saunakogemus elus. Kui selgus, et saun polnud veel saunakülastajate jaoks valmis, ootasid nad õige aja ja märguande ära ning hilisem mulje suitsusaunast oli palju positiivsem.

Üks teine kord saunafESTil juhtus nii, et saunafESTil osales 12 erinevat sauna ja üks saunaline saabus hoovile tagasi ning muljetas, kuidas tema külastas 13 sauna. Oli tulnud Pjotri saunast välja ja nägi, et naabri saunas ka korsten tossab – järelikult saun köeb! Astunudki ta nii naabri sauna ka sisse 🙂

Üks kord saunafESTil juhtus nii, et osalema tuli mobiilne kümblustünn ja kui voolikust oli tünni vesi sisse pumbatud, asuti hoolega tünni kütma ja voolik ununes välja võtta. Mõne aja pärast avastati, et füüsika oli vingerpussi mänginud ning kogu vee tünnist ära voolata lasknud. Tuli hakata uut vett pumpama.

Ja üks teine kord saunafESTil oli nii, et peaaegu sama nali juhtus Mesi tarega ka. Kümblustünni oli vesi kaevust pumbatud, voolikut polnud enam sees ja tünni kütmine oli täies hoos. Mitmed tunnid hiljem aga oli tünn veest tühi – kork oli paigast nihkunud. Õnneks avastati lugu õigeaegselt ja ahjus olev tuli ahju läbi ei põletanud veel.

Ja neid saunalugusid võibki rääkima jääda…

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga