fbpx

Sibulatee saunafEST 2019 tutvustused. #18 Mesi tare suitsusaun

Kätte on jõudnud viimase sauna tutvustamise aeg!

Selleks on Mesi tare suitsusaun.

Meie suitsusauna seinad on näinud palju. Oli vanasti suitsusaun see koht, kuhu mindi sünnitama ja kuhu mindi surema. See on ka koht, kus saab puhtaks nii ihu kui hing.

Ka meie saunafESTide aegadest on suitsusaunal rääkida lugusid. Suitsusauna köetakse mitu tundi ja pärast kütmist tuulutakse. Suitsusauna minekust annab alati teada Mesi tare peremees. Juhtus aga nii, et ühed osalejad ei pannud seda tähele ning suundusid suitsusesse sauna. “Kõige öudsam saun, kus nad käinud on,” andsid nad teada. Hea, et lugu siinkohal ei lõppenud, sest peremees viis nad tagasi sauna siis, kui saun selleks valmis oli. Pärast selgus, et ikka palju parem oli.

Suitsusauna ei tormata, see on püha koht.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga