fbpx

Sibulatee saunafESTi osalejad selgitasid välja tänavuse rahvalemmiku!

9.veebruaril 2019 toimus kolmandat korda Sibulatee saunafEST ning saunade orienteerumispäeval osales kokku sada saunasõpra 27 võistkonnana üle Eesti ning Soomestki. Kohal olid võistkonnad Tallinnast, Tartust, Võrust ja Pärnust, samuti väga palju saunalisi meie oma koduvallast. Meie piirkonna saunaüritusel saavad osaleda vaid sada inimest, et mitte liiga palju kohalikke inimesi häirida ning kodusaunasid üle koormata.

Saunasõprade menüüsse mahtus lausa 20 eriilmelist ja toredat sauna, nende hulgas suitsusaunad, vene saunad, soome saunad, kilesaun, kuppelsaun, kümblustünnid, haagissaunad, telksaun, aurusaun, torusaun, nõiamajasaun ja ka Koosa külasaun. Festivalimelule aitasid kaasa Magasiait, rändbaar Peeker ning kohalikud saunad, kes pakkusid saunasõpradele talipuhvetites head valikud söögi- ja joogipoolist. Juhus pruulikoda tõi üritusele osalema oma käsitööõlusid. Oleme väga rõõmsad selle üle, et ürituse käigus ka kohalikud inimesed saunafestivali melule kaasa panustasid.

SaunafESTist osalejatel lasus väga raske ülesanne kõikide saunade vahel punkte jagada ning parim saun välja valida. Kõrgeid punkte said üle poolte osalenud saunade, kuid tihe rebimine tiitli nimel läks lahti Nina külas. Nii Vaino talu, kes võitis rahvalemmiku tiitli esimesel saunafESTil, kui Sibulatee võrgustiku uusim liige Kalamehe talu oma vene saunadega võitsid rahva südamed. Kuigi Vaino talu leili kiideti agaramalt, kallutas kaalukaussi võidu poole siiski Kalamehe talu pererahva Ivani ja Larissa säravad silmad ning soe külaliste vastuvõtt!

Sibulatee saunafESTil tuli osalejatel orienteerumiskaardi abil leida üles 20 erinevat sauna Varnjast Kadrina mõisani, saunu oli peidetud veel nii Vanaussaiale, Koosale, Alatskivi järvele, Ninale, Torilasse kui Palale. Kokku tuli osalejatel läbida ligi 80 kilomeetri pikkune ring. Soomlaste võistkond suundus saunaringile aga hääletades. Küüti pakkusid teised võistkonnad ning Koosalt Ninale suunduti liinibussiga.

Sibulatee saunafESTi tähtsaim reegel oli nautida saunasid. Võistlus ei käinud aja peale, sellega soovisime arutut kiirustamist äärmiselt libedatel teedel vältida. Auhinnaloosis osalesid võistkonnad, kes läbisid nimekirjast vähemalt 13 sauna ning lõpuloosimisele kvalifitseerusid kõik võistkonnad. Peaauhind, järvesafari Peipsil Mesi tare karakatiga, läks võistkonnale „Viht pooleks“.

Korraldajad tänavad südamest kõiki osalenud saunasid (Kadrina mõis, Nina puhkemaja, Vaino talu, Kalamehe talu, Turgi talu, Hannes Lentsi projektsaun, Koosa saun, Haagisepere, RatastelSpa, Kuke talu, Aivar Klaos) ning auhinnafondi panustanud kohalikke inimesi ja ettevõtjaid (Voronja galerii, Vahur Afanasjev, Liivi muuseum, Kalamehe talu, Kuke talu, Wooden Gadgets, Falleroon/Nina puhkemaja, Alatskivi loss, Alatskivi lossi keraamikakoda, Alatskivi mõisamaitsed, Magasiait).

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga