fbpx

Serafima+Bogdan Peipsiveerel

Selle sügise suurim ja paljude poolt ka oodatuim uudis on see, et populaarne ja meie naaberküla kirjaniku Vahur Afanasjevi romaan “Serafima ja Bogdan” tuuakse siin samas Peipsiveerel teatrilavale juba 2020 aasta augustis!

Tartu Uus Teater kirjutab:

Peipsiveerel asuvad juba vanast ajast vene vanausuliste külad, kus elu oli küll kehvem, kuid ausam. Järgiti vanu traditsioone ja elati lihtsat elu, austades jumalat ja püüdes kala. Ükski suurem muutus pole nende inimeste elu vääranud.

Siis aga tuleb nõukogude aeg ning eestlasest miilits, kolhoos ja repressioonid. Jumal hakkab vaikselt eemalduma ning igaüks on järsku omapäi. Niikaua kui kannatada saab, pole veel hullu, seda ikka osatakse, kuid kui hakatakse sibulaid ja kurke turule viima ning Peipsiveerele saabub jõukus, siis… Jõukusega hakkama saamine ja iseendaks jäämine on keerulisem.

Selles raamistikus toimub õe ja venna, Serafima ja Bogdani tragöödia, kaks eri lugu, mille ühine finaal ähvardab kaasa viia viimasedki endise korra riismed.

Haara nüüd endalegi teatripiletid (Tartu Uus Teater kodulehelt saab) ning broneeri majutus Mesi tares. Kokku parim võimalik elamus vanausuliste kultuurist! Kirjuta info@mesitare.ee või otsi meid üles Bookingust.

serafima+bogdan

info ka Facebookis:

S+B

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga