fbpx

Kunstiküla Varnja

Kui Mesi tare perenaine 7 aastat tagasi esimest korda Varnjat külastas, oli tegemist pisut unise ja pisut tolmu kogunud külakesega. Aga midagi siin oli, võimas Peipsi ja silmiköitev arhitektuur, sibulaletid ja soe päike, võibolla ka midagi kolmandat ja sõnadesse pandamatut, suur armastus peremehe vastu niisamuti.

Kogu selle aja jooksul on olnud põnev ja rõõmustav jälgida, kuidas Varnja on end sirgeks sirutanud, tolmu üleriietelt maha rehmanud ja järjest säravamaks muutub.

Siililegi selge, et siin külas on kunsti palju! Me ei pea isegi esile tõstma võrratut Voronja galeriid ja iga-aastaseid huvitavaid näitusehooaegasid, ega ka samaväärselt värvirikast kodurestot Lendav Laev, mille perenaine Tuuli Vahesaar kunstnikuna üleni hubaseks, soojaks ja ahhetavalt kauni kunstiga rikastades muutnud on.

Nii nagu Teleturus, siis ka Varnjas – see pole veel kõik. Varnja on juba täna Kunstiküla tiitli omistanud, sest vaadakem kasvõi meie küla pikka tänavat!

2020-08-04 17.19.382020-08-04 17.21.082020-08-04 17.25.562020-08-04 17.28.38

Kus on, sinna tuleb juurde. Mesi tare pererahva uus põnev ettevõtmine Samovarimaja lisab küla kunstikogusse oma panuse. Esialgu siseruumidesse ja kui jõudu-jaksu jagub ning töödega sinnamaani jõuame, et välisilmet turgutama asume, siis ka meie Samovarimaja seinad ei jää kindlasti tagasihoidlikuks.

Kunstikülas näeme!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga