fbpx

Samovarikunst

Varnja Samovarimaja ei koosne üksnes erinevatest samovaridest vaid pakub rohkelt uudistamist ka üleüldises samovaritemaatikas. Perenaisele meeldivad nii köögirätikud, millel samovarikujutis peal, kui postkaardid, margid, ümbrikud ja muud kujukesed. Ning loomulikult katavad seinasid ka samovarimotiividega maalid.

Eesti ei ole väga samovarimaa ja seetõttu on temaatiliste esemete leidmine, kogumine ja esitlemine päris keeruline ülesanne. Leiab üksikuid maaliteoseid samovaride motiividega. Eriti praegusel koroonaajastul, mil välismaale ei saa ega kipu ning rahvusvahelised pakisaatmised on pika vinnaga. on raske ka piiri tagnt midagi põnevat otsida ja leida.

Törts tögades on tore nentida, et kõik Varnjas toimetavad Sibulatee liikmed (Voronja galerii, Lendav Laev, Mesi tare + Samovarimaja) pakuvad külalistele õdusat olemist, teekosti ning midagi ka hingele. Kui Voronja on üdini kunsti täis kohake ja Lendava Laeva perenaine kunstnik, kes koduresto viimseni täitnud sooja, värviküllase ja põneva silmailuga, siis Samovarimaja on olnud nagu Vene muinasjuttudes see kolmas vend 🙂

Ja mis siis teha, kui kunst ise su juurde ei tule? Siis tuleb käised üles käärida. Niiet tutvustamegi meie perenaise debüütetteastet kunsti vallas:

Lõuendiks kuuri alt leitud puitmaterjal, mida on varasemad elanikud tõenäoliselt kasutanud mõrratähistena. Puidutätoveerimismasinaga, maakeeli puitu kärsatades, on peale joonistatud erinevad samovaride kujud.

Nii saigi perenaine käe valgeks siin Varnja kunstikülas!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga