fbpx

2021 kokkuvõte

2021. aasta oli meil Mesi tares äärmiselt toimekas ja töökas aasta. Varasemast vähem jõudsime tegeleda uute arenduste ja ehitustega ja järjest rohkem möödusid päevad toredaid külalisi vastu võttes. Mesi tare on muutunud kohaks, kus pererahvas saab üha kokku uute ja vanade sõpradega, influentserite ja sädeinimestega, uute külaliste ja vanade kaladega 😉

Mõned märksõnad, mis oli 2021.aastal uutmoodi või ära tehtud sai:

Esiteks läksid nii peremees kui perenaine mõlemad kooli – Tartu Kutsehariduskeskusesse. Perenaine asus täiendama end turismikorraldaja sihtkoha arenduse valdkonnas ja peremees valis omale aktiivtegevuste instruktori eriala. Kõike ikka selleks, et veel paremini neid värskendatud teadmisi ja oskusi Peipsiveeres rakendada ja külalistele rõõmu ja elamusi pakkuda.

2021.aastal olid meil esimesed praktikandid abiks. Äärmiselt tore kogemus asjalike ja motiveeritud noortega koostööd teha. Samuti sai teoks koostööprojekt J.Liivi nimelise Alatskivi Kooliga ning noored õpilased saabusid appi suurürituste köögipoolele. See projekt kandub ka 2022.aastasse edasi, et noored saaksid erinevate suurürituste kogemusi koolitöö raames. Abilisi jatkus nii Mesi taresse kui ka Samovarimajja ja praktikantide abil sai ära värskendatud Mesi tare ruumid seest ja majafassaad väljast.

Juuni alguses avasime üheskoos külarahvaga Varnja Kogukonnaranna, et pakkuda ujumisvõimalust kohalikele ja külalistele. Mesi tare ja Voronja galerii tõid randa ka istumiskohad, et oleks, kus nautida linnulaulu, konnakrooksu ja päikese paid.

Varnja Kogukonnarand

Ehitustöödest valmisid 2 olulist tegemist:

  • Mesi tare terrassikatus sai kevadel valmis. Töödega sai algust tehtud küll juba 2020.a lõpus, aga erinevad viimistlustööd jäid kevadet ootama. Nii tekkis vanadest akendest tuulesein ning mõnus peavari vihma eest, mida ka Eesti suvedesse ära eksib. Terrassist sai nii õdus pesa, et oleks või ise kogu aeg seal…
  • Meie sookrundi arendustööde esimene etapp sai valmis – puhastasime vana kraavi setetest, millega tõstsime krundi serval tasapinda, et oleks jalutatav, hooldatava ja edasi arendatav. Lisaks tekitasime juurdepääsu krundile, sest huvitaval kombel oli sookrunt eraldatud neljast küljest kraavidega ning kuiva jala või tehnikaga (murutraktor, ATV jne) ligipääs puudus täielikult. Töödega alustasime maikuus ning tasandus- ja planeerimistööd said lõpuleviidud septembris peale Sibulatee puhvetite päeva.

Pooleli jäid:

  • Paadimajade juurde pesupaadi valmimine. Oktoobrikuuga sai nö karp valmis, kevadesse jäävad kõikvõimalikud viimistlused ja süsteemide ühendamised. Uuel aastal juba saame külalistele veel rohkem mugavusi pakkuda.
  • Uute paadimajade ehitused. Meil on Mesi tare rannaalal 3 paadimaja külalistele mõnusa puhkuse veetmise jaoks. 3 vana kaluri|pääste|viikingipaati ootavad meil veel, et saaksid samuti uue elu ja funktsiooni omale.
  • Samovarimaja järgmise ruumi renoveerimine. Võtsime ette Samovarimajja rajada ruum, kus oleks hea ivantšaid rullida, fermenteerida, kuivatada, mugavalt pakendada ja hoiustada. See töö peaks valmis saama jaanuarikuu jooksul.

Meediakajastusi meie tegemistest jagus ka 2021.aastasse. Nii käisid meil külas fotograafid, reporterid ja muud asjaosalised Maakodu ajakirjast (juuli 2021 kaanelugu), Kuku raadiost, ajakirjast 60+, Põhjarannikust, Postimehest ja TV3st (Suvised Seitsmesed; Duubel). Aivar Ruukeliga vestlesime loodusturismist.

2021.aastal liitusime mitme märgisega:

  • Siin on turvaline (covid19 safe)
  • Matkajasõbralik
  • EHE märgis meie karakatisõitudele Peipsi järvel

Oleme valmis 2021 teele saatma ja tervitama uut ja toimekat aastat, mil ootavad meid ees uued mõtted, tööd, arendused, tegemised ja külalised!

Kohtume Sibulateel Mesi tares!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga