fbpx

Sibulatee saunafEST toimus viiendat korda

Sibulatee SaunafEST | RatastelSpa
Sibulatee saunafEST  | Mesi tare
Sibulatee saunafEST | Ranna puhkemaja

11.märtsil 2023 kogunesid saunasõbrad üle terve Eesti kokku Varnjasse, Mesi tare kodumaja hoovile, kus kell 12 andis Sibulatee saunafEST 2023 avastardi elevil saunasõpradele päeva juhtinud Janar Järv (Megapidu). Märtsikuu tuulisel ja tuisusel saunalaupäeval oli kohal 112 saunalist, kes moodustasid ühe kuni kuue liikmega kokku 31 erinevat võistkonda, et seejärel külastada piirkonna 20 eriilmelist sauna kümnes asukohapunktis. Aega saunades käimiseks oli seitse tundi ning kõikide saunade külastamiseks tuli läbida 80km pikkune ring.

2023 ON SAUNA-AASTA

Üritusega tähistati 2023 üle-Eestilist sauna-aastat. Nii mõnigi saun sai valmis ehitatud või renoveeritud alles reede õhtul ning laupäeval köeti esimene leil. Nii said ürituse toimumisest indu oma hoovil nukrutsev suitsusaun korda teha Nugise hobitalu pererahvas, samas Rannamõisa puhkeküla peremees asus paar nädalat varem täitsa uut sauna ehitama. Esialgsest kilesauna ideest formuleerus indiaanisauna mõte, mis võttis aga hoopis laastudega kaetud jurtasauna kuju! Töö ja vaev tasusid end ära, sest rahvahääletuse tulemusena tituleeriti Rannamõisa jurtasaun Rahva lemmiksaunaks 2023. Palju õnne!

PALJU TOREDAID SAUNASID

Kiita said rahvalt aga kõik osalenud saunad! Pikaaegsed lemmikud Kargaja Kuke saunad Vana-Ussaial, käre Vene saun Nina külas Kalamehe talu hoovil, Kadrina mõisa ja Mesi tare enda saunad, uue tulijana Peipsi Caravani suitsusaun ning disaini eest eraldi RatastelSpa ringivuravad kümblustünnid! Peipsiääre valla nõusolekul ja toel osalesid üritusel ka Koosa külasaun, kes Sibulatee saunafESTi päeval oli kõigile soovijaile tasuta külastamiseks avatud ning sai osalejatelt kiita kõva leili ja muheda seltskonna eest, ning Kallaste linnasaun, kes oma ruumide eripära tõttu oli seekord avatud ainult üritusel osalevatele saunasõpradele. Kohal olid aga ka mitu üllatussauna – Nugise hobitalu hoovile lisandus Koeru saunade mehiselt suur 10 mehe ratastel leilisaun; Mesi tare hoovile vuras kohale Orava saun, mis oli ruumikas, stiilne ja väga mõnusa leiliga. Iglucraft aga tõi esmakordselt välja enda iglusauna, kus sai leili võtta nagu David Beckham!

Saunasõpru tänasime kohalike meenete, elamuste ja maitsetega täidetud kingikottidega. Üritust toetasid Alatskivi mõisamaitsed OÜ, Alatskivi Lossi keraamika, Peipsi Caravan, Kargaja Kuke saunad, Natalja Rästas präänikute meister, Rannamõisa puhkeküla, Samovarimaja, Megapidu, Nugise hobitalu, Kalamehe talu, Anderson’s Craft Beer, ERM ja Sibulatee!

Mesi tare korraldusmeeskond tänab oma saunakütjaid abilisi, kõiki saunasõpru, sauna-peresid ja auhindadega toetanud kohalikke ettevõtjaid! Suur suur aitäh panustamise eest ürituse õnnestumisse!

Fotod: Helena Stepanova ja Liis Lainemäe/Sibulatee

Kohal käis Kanal2 Reporter, kes tegi vahva uudisklipi. Tartu Postimehes pildigalerii.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga