fbpx

Aprilli viimane laupäev oli KALAPÄEV!

Kalalaat Varnjas koostöös Avatud Kalasadamate päevaga

29.aprilli hommikul avas Varnjas toimunud Varnja Kalalaat 2023 ühisüritus koos Avatud kalasadamate päevaga Sibulateel toreda kalapäeva!

Varnja kalalaat sai alguse 2015.aastal. Järjepidevusse tekitasid augu 2020-2022 aastatel koroonaviiruse leviku tõttu kehtinud piirangud. Tänavu sai laat aga taaskord peetud ning seekord suuremalt kui kunagi varem.

Varnja kalalaada toimumise aeg sai 2015.a korraldajate poolt valitud mitme kriteeriumi järgi:

– et oleks kalalaat, kus oleks võimalik ka kala ning kalatooteid pakkuda. Värske kala pakkumist reguleerivad kalapüügikvoodid, mille tõttu tänavu ei saanud kahjuks värsket tindikala püüda ega müügile tuua.

– et oleks toredaid üritusi ka madalhooajal, mis aitavad kohalikel ettevõtjatel end ja piirkonda külastajatele tutvustada.

– et saaks pakkuda ka algavaks aiahooajaks vajalikku – seemneid, sibulaid, istikuid ja taimi.

Kui Maaeluministeerium alustas üle-eestiliste avatud kalasadamate päevade korraldamist, oli see meile, korraldajatele, suur rõõm, kuna valitud kuupäev langes Varnja Kalalaadaga samale ajale. Nii sündis koostöö Varnja Sadama ja Maaeluministeeriumiga, et Varnjas saaks sama teema kokku siduda suuremaks ürituseks, mis võimaldab külastajatele põnevamat programmi ja tegevusi. Sibulatee võrgustikuga koostöös alustati ka Sibulatee KALApuhvetite päeva, mis võimalusel samuti toimub aprillikuu viimasel laupäeval. Tänavu olid kl 11-17 avatud 16 toredat kalapuhvetit erinevates Peipsiääre valla kodudes ja hoovides. Pilte ja muljeid kalapuhvetite päevast saab vaadata Sibulatee Facebooki lehelt.

Korraldajad tänavad ilmataati, kõiki laadakülastajaid ning -kauplejaid, koostööpartnereid ning abilisi, kes üheskoos panustasid toreda laadapäeva õnnestumisse. Eraldi tänusõnad Varnja elanikele, kelle lahkel loal muutus majaesisenet tänavkirikust sadamani laada-alleeks! Peipsiääre vallavalitsuse abil saime ka suure ampsu parkimisprobleemist viidud Varnja kaupluse kõrval asuvale heinamaa-parklasse. Pilte ja muljeid laadapäevast saab vaadata MTÜ Peipsi Tulevik Facebooki lehelt.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga