fbpx

Sibulatee saunafEST 2024

Rekordid

9.märtsil 2024 tegime omamoodi rekordi – seekord toimus Sibulatee piirkonna saunafEST, mida me Mesi tares eest veame ja tagant tõukame, kokku 10.korda. Selleks puhuks oli seekord üles rivistatud 35 sauna ja kümblustünni, mis on palju rohkem kui varasematel kordadel.

Kuigi Sibulatee saunafEST nime all on üritus toimunud 6 korda, siis alguse sai traditsiooniline Peipsi kandi saunapäev Varnja saunafESTist, mida toimus 4 korda. Kokku seega on saunafESTi peetud Mesi tare hoovil, ümbruses ja üle terve Sibulatee juba 10 korda!

Seekord osales ka rekordarv saunasõpru. Andsime võimaluse saunadesse tulla 150 saunasõbral (algse 100 osalejaga piirangu asemel).

 

Miks me osalejate arvu piirame?

Oleme pannud osalejatele piirangu ette kindla põhjusega – et kõik osalejad mahuksid kenasti saunadesse, ilma et peaks kõleda ilmaga ukse taga oma korda ootama ning et kõik saunad oleksid kuumad ja mõnusad nautimiseks! Lisaks ei pea meie juures saunadesse võidu jooksma. Meil eendal emeeldib sauna nautida ja laisalt aega veeta, saunajutte puhuda ning keha kosutada. Seda soovime ka oma saunafESTi sõpradele.

 

Muudatuste tuules

Vahepeal on vaja natuke ka uusi tuuli ja uut hingamist ettevõtmistesse. 2024 aasta saunafESTil olid sisse seatud järgmised muudatused:

  • Orienteerumine ja saunade leidmine paberkaardi asemel telefonis oleva tasuta kaardirakenduse LOQUIZ abil. Iga muudatus on algul ebamugav ja esineb tõrkeid, kuid saunapäeva lõpuks olid kõik rõõsad ja rõõmsad. Saime tagasisidet, mida järgmisel aastal paremaks mudida, et oleks veelgi mugavam üritusel osaleda.
  • Algus- ja lõpp-punkt eraldi. Varasemalt oleme alati alustanud ja lõpetanud Mesi tares, kuid et sel aastal läks saunade paikemise ala palju suuremaks veel, kõik Peipsiääre valla nurgad said kaetud, siis oli mõistlik lõpp-punkt viia Kuldvitsa tallu megapidu.ee hoovile.

 

Millised saunad osalesid?

Seekordsel saunafESTil olid üles rivistatud ja kuumaks köetud:

Mesi tare ise – kilesaun, suitsu-telksaun ja kümblustünn

Lingalaid OÜ – kümblustünn

Orava saun – ratastel leilisaun

Kargaja Kuke saunad – suitsusaun ja leilisaun (soome saun), jääauk

Otsa talu saunad Koosal – soome saun ja spetsiaalselt ürituse jaoks ehitatud puuonn-saun, lisaks kümblustünn

Koosa külasaun

Kruusa talu – leilisaun, täispuhutav saun, Ratastel Spa kümblustünn ja jäätünn (ehk Läti saun)

Nugise hobitalu – suitsusaun ja kümblustünn

Kolkja kadakane parvsaun ja kümblustünn, jääauk

Peipsi Caravan – suitsusaun ja Ratastel Spa kümblustünn, jääauk

Saunamersu -ratastel saunabuss Alatskivi rannas, jääauk

Kallaste linnasaun – 2 elektrikerisega sauna

Rannamõisa puhkeküla saunamaja, jurtasaun ja Ratastel Spa kümblustünn

Kadrina mõis – lõõgastuskeskus (aurusauna, leilisauna ja jacuzziga), õuesaun ja kümblustünn

Koeru saunad – ratastel leilisaun (10 mehe suur saun) asukohaga Matjamal

Kivi puhkemajad – saunamaja, jääauk

Kuldvitsa talu/ megapidu.ee – saunamaja leilisaunaga, 2 kümblustünni, jääauk

Toetajad

Ka auhinnakott oli seekord väga uhke, mille eest oleme tänulikud kõikidele Sibulatee saunafESTi toetajatele:

Oiu sadam, Charlot, Others hambapesutabletid, Franz Raver, Stillabunt, Magasiait, Maitseelamuse Koda, Taska toedab, Sibulatee, Samovarimaja, Truiukandi OÜ, megapidu.ee, Anderson’s Brewery, Rannamõisa puhkeküla, Hirveaia kelder/alatskivi mõisamaitsed, Kargaja kuke saunad ja kämpingud, Nugise hobitalu, Peipsimaa Pärimuskeskus, Peipsimaa präänikutalu, Kodavere Pärimuskeskus, ACME film, Vigurid OÜ, Pireti käsitöökommid, Eesti Vabaõhumuuseum, Peipsiääre vald. Aitäh ja suur kummardus kõigile osapooltele.

Sibulatee saunafEST 2024 oli osa Euroopa Kultuuripealinn Tartu 2024 lisaprogrammist.

Üritust kajastasid RingFM hommikuprogramm, Tartu Postimees, TV3 ja Maaleht/Delfi. Samuti filmis terve päeva erinevaid saunasid ja saunasõpru Saksa rahvusringhääling.

Suur aitäh Janarile Kuldvitsa talu/megapidu.ee, kes juhtis ürituse avastarti Mesi tare hoovil ning ürituse lõpetamist Kuldvitsa talus.

 

Rahva lemmiksaun 2024

Igal aastal küsime kokku tulnud saunasõprade käest, et milline oli nende lemmiksaun tänavu! Seekord hääletati lemmikuks Kruusa talu (leili-)saun! Vinge ja suur aplaus!  Rahva lemmiksaun sai korraldajate käest ka vastava aumärgi saunaseinale uhkustavalt kinnitamiseks ning natuke meelehead kingikoti näol.

Saunaperemehed- ja naised valisid lemmikkostüümiga meeskonnaks iga aasta saunaüritust väisava seltskonna Veni, vidi, vici, kes tänavu olid ka hüüdnimega Mungad! Palju õnne!

Suurimat sauna(fESTi) fänni on väga raske välja tuua, sest meil on igal aastal palju meeskondi, kes taaskord tee meie juurde ette võtavad ja neid tervitada on nagu vanu sõpru vastu võtta. Seekord aga üllatasid Vaidatagused meeskond Sibulatee saunafEST kleebistega autol. Perenaine ehmatas lausa ära, et kelle auto see on. Võiks arvata ju, et korraldaja auto 🙂 Aga ei, ägedate saunafännide oma hoopis! Aitäh, et meie päeva rõõmamaks veel tegite!

Uute kohtumisteni, armsad saunasõbrad!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga